Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με 1/2 φλιτζ. βραστό νερό ή ζωμό λαχανικών. Σκεπάζουμε
το μπολ και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 10 λεπτά. - Στο μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα πορτομπέλο.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και, μόλις κάψει καλά, προσθέτουμε λάδι και τα πορτομπέλο και τα αφήνουμε να σοταριστούν
για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά χωρίς να τα ανακατεύουμε, για να καψαλιστούν αλλά να μη βγάλουν τα υγρά τους. - Τα βγάζουμε σε μπολ και τα σκεπάζουμε για να διατηρηθούν ζεστά.
- Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 5 λεπτά ανακατεύοντας να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα και σβήνουμε με το κονιάκ.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ και στεγνώσει το τηγάνι, προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και το νερό όπου μούλιασαν και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά να στεγνώσουν.
- Επαναφέρουμε στο τηγάνι τα φρέσκα σοταρισμένα μανιτάρια καθώς και το ζωμό που έχουν βγάλει στο μεταξύ στο πιάτο και τα αφήνουμε στη φωτιά για 1-2 λεπτά να στεγνώσουν.
- Προσθέτουμε τη φυτική κρέμα, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, αλάτι και λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή
ένταση για λίγα λεπτά, να δέσει η σάλτσα. - Τέλος, ρίχνουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε τα μανιτάρια με ρύζι μπασμάτι.