Μπαίνουν οι κρέπες στην κατάψυξη
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Οι κρέπες είναι από τα αγαπημένα μας σνακ. Όμως, μπορούν να αποτελέσουν και ένα σνακ ή γρήγορο γεύμα κάθε στιγμή της ημέρας. Ειδικά αν έχεις παιδιά στο σπίτι, το μόνο σίγουρο είναι ότι πάντα θα πουν “ναι” σε μια κρέπα — γλυκιά ή αλμυρή.
Για να έχεις πάντα έτοιμη κρέπα για πρωινό, απογευματινό ή γρήγορο γεύμα, σύμμαχός σου είναι η κατάψυξη. Απλά ανοίγεις την κατάψυξη, ζεσταίνεις μία ή περισσότερες κρέπες και σε 2 λεπτά έχεις έτοιμο σνακ ή γρήγορο φαγητό για τα παιδιά. Τις γεμίζεις με ό,τι σου αρέσει: ζαμπόν, τυριά, σοκολάτα, μπισκότο — και γενικά με ό,τι αγαπούν τα παιδιά.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι, μία ημέρα που θα έχεις χρόνο, να φτιάξεις το μείγμα σύμφωνα με τη βασική συνταγή για κρέπες, ακολουθώντας όλα τα μυστικά που σου δίνω, και να τις ψήσεις με υπομονή.
Μια δόση βγάζει γύρω στα 8-9 κομμάτια. Οπότε αφού θα μπεις στην διαδικασία καλό είναι να ετοιμάσεις παραπάνω μείγμα για να βγάλεις πολλά κομμάτια.
Πως διατηρώ τις κρέπες στην κατάψυξη
- Όταν φτιάξεις μπόλικες κρέπες, τις αφήνεις να κρυώσουν τελείως και να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Όση ώρα κρυώνουν, είναι καλό να είναι σκεπασμένες με πετσέτα, ώστε να μην ξεραθούν οι άκρες και σπάνε.
- Θα χρησιμοποιήσεις ένα ταψάκι ή ένα μπολ ειδικό για κατάψυξη. Θα χρειαστείς επίσης και αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κόψε τόσα κομμάτια, όσα είναι και οι κρέπες.
- Θα κάνεις στρώσεις εναλλάξ: αντικολλητικό χαρτί – κρέπα – αντικολλητικό χαρτί – κρέπα, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
- Για να διατηρηθούν σωστά στην κατάψυξη, πρέπει να τις τυλίξεις πολύ καλά, ώστε να μην «καούν» στη χαμηλή θερμοκρασία της ψύξης.
- Καλύπτεις, λοιπόν, με μεμβράνη κουζίνας και συντηρείς τις κρέπες στην κατάψυξη για πολλές εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο δεν κολλάνε μεταξύ τους και μπορείς να βγάζεις μία-μία κάθε φορά.
Οι παγωμένες κρέπες ξεπαγώνουν σε ελάχιστο χρόνο. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι παγωμένες κρέπες είναι εύθραυστες, γι’ αυτό προσοχή μέχρι να ζεσταθούν και να μαλακώσουν ώστε να μην σπάσουν όσο ακόμα είναι κατεψυγμένες. Αφού μαλακώσουν και ξεπαγώσουν τις γεμίζεις με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση.
Κάθε φορά βγάζεις όσες χρειάζεσαι, τις ζεσταίνεις ελαφρά για μερικά λεπτά στο φούρνο, σε ένα ζεστό τηγάνι στην εστία της κουζίνας ή στο air fryer, σε χαμηλή πάντα θερμοκρασία.
Με αυτό τον τρόπο θα μοιάζουν ολόφρεσκες και θα είναι λαχταριστές κάθε φορά που θα τις σερβίρετε.
Ιδέες για κρέπες και συνταγές σας έχω δώσει κατά καιρούς άπειρες. Όλο το μυστικό για το πως φτιάχνω κρέπες έχει μια απάντηση…Με υπομονή!