Απλή και εύκολη συνταγή για κρέπες με μερέντα. Γέμισε τις κρέπες με σοκολάτα, φρούτα και μπισκότα. Για να φτιάξουμε τη ζύμη για κρέπες, όλα τα υλικά...

Απλή και εύκολη συνταγή για κρέπες με μερέντα. Γέμισε τις κρέπες με σοκολάτα, φρούτα και μπισκότα. Για να φτιάξουμε τη ζύμη για κρέπες, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό. Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
66

Για τις κρέπες με σοκολάτα

  • 2 αυγά
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 και 1/4 φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο κρύο
  • 150 γρ. λιωμένη σοκολάτα ή πραλίνα φουντουκιού
  • Μπανάνες κομμένες σε φέτες ή όποιο άλλο φρούτο σας αρέσει
  • Ψιλοκομμένα ή τριμμένα μπισκότα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κρέπες με σοκολάτα, φρούτα και μπισκότα. Ακολουθήστε αυτή την απλή και πολύ εύκολη συνταγή για κρέπες γλυκές με μερέντα. Εύκολες κρέπες με σοκολάτα, φρούτα και μπισκότα για να φτιάξετε τέλειες γλυκές κρέπες με σοκολάτα ή μερέντα. Πάμε μαζί τώρα  να δούμε την πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για κρέπες που θα ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

    Για την ζύμη για κρέπες

    Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Το μυστικό μου για τις τέλειες κρέπες θα τα βρείτε εδώ.

    Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.

    Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα τον χυλό.

    Αφήνουμε το μείγμα μας να μείνει για μια ώρα.

    Αν η ζύμη για τις κρέπες είναι σφικτή, τότε χρειάζεται να ρίξουμε λίγο γάλα.

    Για το ψήσιμο και το γέμισμα

    Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε με χαρτί ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μίγμα μας και κουνάμε για να απλωθεί ομοιόμορφα το μίγμα.

    Ψήνουμε για 1 λεπτό, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά και από την άλλη πλευρά.

    Γεμίζουμε τις κρέπες με μπανάνα ή άλλο φρούτο, περιχύνουμε με σοκολάτα και πασπαλίζουμε με μπισκότο.

    Αν σας άρεσουν οι κρέπες, δείτε και την παρακάτω συνταγή για κρέπες με κοτόπουλο.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Uncategorized
    Μυστικά για ζύμες και αλεύρι
    Κάτι μαγειρεύεται