Υλικά
Εξοπλισμός
Air fryer
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε στη μέση κρατώντας το κοτσάνι ενωμένο με το σώμα τους.
- Χαράζουμε σταυρωτά τη σάρκα τους. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ψεκάζουμε ολόγυρα με ελαιόλαδο.
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 180°C για 3 λεπτά.
- Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στο καλάθι της συσκευής και τις ψήνουμε για 20 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι για 7-8
λεπτά, να αρχίσει να καραμελώνει. - Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε τα υλικά για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε το μείγμα από την εστία.
- Τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
- Ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει καλά η ψίχα της μελιτζάνας και την ανακατεύουμε με το κουτάλι.
- Στη συνέχεια, την πιέζουμε να σχηματιστεί ένα βαθούλωμα σαν θήκη το οποίο γεμίζουμε με το μείγμα της γέμισης. Ομοίως γεμίζουμε και τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες για 10 λεπτά ακόμα, να καραμελώσουν τα υλικά.
- Τις πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φέτα και καρύδι, ψεκάζουμε με ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 λεπτά ακόμα