Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το βούτυρο, το αλάτι, το γάλα, το ξίδι και τη ζάχαρη.
- Ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ή με το χέρι μέχρι να αποκτήσουμε μια απαλή, ελαστική και εύπλαστη ζύμη.
- Την απλώνουμε σε ρηχό, ελαφρώς λαδωμένο ταψί 24 x 32 εκ., μέχρι να καλύψει πλήρως το σκεύος και να ανασηκωθεί λίγο περιμετρικά.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες ντομάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη.
- Απλώνουμε με ένα κουτάλι την κρύα σάλτσα στη ζύμη.
- Μοιράζουμε στην επιφάνεια το ζαμπόν και πασπαλίζουμε με τα τυριά.
- Ψήνουμε την πίτσα στην κάτω σχάρα καλά προθερμασμένου φούρνου, στους 230°C, στις αντιστάσεις (πάνω και κάτω), για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.
- Αφού κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια και τη βάζουμε στο φαγητοδοχείο για το σχολείο.
- Τη συνοδεύουμε με αγγουράκι και σταφύλι.
Tips
- Δεν δουλεύουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνει.
- Για να γίνει η βάση της πίτσας θρυμματιστή και τραγανή, πρέπει να ψηθεί πολύ καλά από κάτω. Γι’ αυτό αποφεύγουμε τον αέρα και τη βάζουμε σε δυνατό φούρνο, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα.