Για τα πιτσάκια cupcake
Αν θέλουμε ζύμη αφράτη, θα χρησιμοποιήσω την έτοιμη ζύμη, παγωμένη. Αν θέλω πιο λεπτή ζύμη, ξεπαγώνω τη συσκευασία ώστε να μπορώ να την δουλέψω και σε αλευρωμένο πάγκο με χοντρό πλάστη την ανοίγω σε πιο λεπτό φύλλο.
Με κούπ πατ κόβουμε δίσκους μικρούς ή τετράγωνα κομμάτια. Ανάλογα ποσό μεγάλα τα θέλουμε. Συνήθως 6 ή 8 εκ. είναι καλό μέγεθος.
Τοποθετούμε την ζύμη σε θήκη για cupcake, βάζουμε λίγη σάλτσα ή κέτσαπ, τριμμένη μοτσαρέλα, ζαμπόν ή σαλάμι και 1 κομματάκι φρέσκια μοτσαρέλα.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-200ºC για περίπου 15′-20′.
Για τη pizza muffins
Για τα pizza muffins, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη ζύμη εμπορίου για πίτσα ή να φτιάξουμε σπιτική ζύμη για πίτσα. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμη ζύμη εμπορίου, χρειαζόμαστε ένα μεγάλο φύλλο ζύμης για πίτσα.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της πίτσας, τη σάλτσα ντομάτας ή την κέτσαπ.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της πίτσας με το μισό τριμμένο τυρί.
Στρώνουμε φέτες ζαμπόν ή φέτες σαλάμι στην επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη τριμμένη μοτσαρέλα.
Στρίβουμε σε σφιχτό ρολό την πίτσα, ξεκινώντας από την μακριά πλευρά.
Κόβουμε σε φέτες πάχους 1-1/2 εκ.
Τοποθετούμε κάθε κομμάτι σε λαδωμένη θήκη για μάφιν.
Αφήνουμε για λίγο, περίπου 15′ μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για περίπου 15′.
Ξεφορμάρουμε τα pizza muffins και τα σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.