Εκτέλεση
Για τα πιτσάκια cupcake
Αν θέλουμε ζύμη αφράτη, θα χρησιμοποιήσω την έτοιμη ζύμη, παγωμένη. Αν θέλω πιο λεπτή ζύμη, ξεπαγώνω τη συσκευασία ώστε να μπορώ να την δουλέψω και σε αλευρωμένο πάγκο με χοντρό πλάστη την ανοίγω σε πιο λεπτό φύλλο.
Με κούπ πατ κόβω δίσκους μικρούς η τετράγωνα κομμάτια. Ανάλογα ποσό μεγάλα τα θέλω συνήθως 6 ή 8 εκ. είναι καλό μέγεθος.
Τοποθετώ την ζύμη σε θήκη για cup cake, βάζω λίγη σάλτσα ή κέτσαπ τριμμένη μοτσαρέλα, ζαμπόν ή σαλάμι και 1 κομματάκι φρέσκια μοτσαρέλα.
Τα ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180-200ºC για περίπου 15′-20′.
Για τα πιτσάκια μάφινς
Αφήνω την ζύμη στον πάγκο να μαλακώσει. Ανοίγω τις δυο συσκευασίες κι ενώνω τα δυο φύλλα έτοιμη ζύμη για πίτσα. Πατάω την ένωση να γίνει ένα μεγάλο φύλλο Απλώνω σε όλη την επιφάνεια σάλτσα ντομάτα η κέτσαπ. Πασπαλίζω τυρί. Στρώνω ζαμπόν φέτες σαλάμι στην επιφάνεια. Πασπαλίζω τριμμένη μοτσαρέλα .
Στρίβω σε ρολό την πίτσα. Κόβω σε φέτες πάχους 1-1/2 εκ. Τοποθετώ κάθε κομμάτι σε λαδωμένη θήκη μάφιν. Αφήνω για λίγο μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.
Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15′.