• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
86
  • 1 Φύλλο Σφολιάτας
  • 250 γρ Γιαούρτι 2%
  • Λίγος Άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γλ Γλυκιά πάπρικα
  • 5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ή βραστή ψιλοκομμένη
  • 2-3 μικρά Φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 300 γρ Μιξ τυριών
  • 1 αυγό χτυπημένο σε μπολ
  • Λίγο Σουσάμι (μαύρο η άσπρο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Pizza rolls με σφολιάτα

    Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό και με ένα πιρούνι το χτυπάμε να ομογενοποιηθεί καλά.

    Ανοίγουμε τη σφολιάτα για τα pizza rolls.

    Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια γιαούρτι αφήνοντας 1 εκ. κενό πάνω και κάτω ώστε να μπορέσουμε να κλείσουμε το ρολό.

    Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και την πάπρικα.

    Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, τη ψιλοκομμένη γαλοπούλα και τα τυριά.

    Αλείφουμε με αυγό από την μία άκρη έως την άλλη στο κάτω μέρος της σφολιάτας και αρχίζουμε να τυλίγουμε το ρολό.

    Κόβουμε σε ρολάκια πάχους 2 εκατοστών.

    Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και με ένα πινέλο αλείφουμε με αυγό.

    Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 22 με 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190ºC.

    Ιδανικό για μπραντς, για γεύμα για ελαφρύ βραδινό για όλες τις ώρες, για πικ νικ, για παιδικό πάρτι, και φυσικά για σνακ στο σχολείο ή στη δουλειά!

    Αν σας άρεσαν τα pizza rolls με σφολιάτα, δοκιμάστε οπωσδήποτε και την παρακάτω συνταγή που θα σας κάνει να την φτιάχνετε συνέχεια!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται