Pizza rolls με σφολιάτα για κάθε περίσταση! Χρειάζονται μόνο λίγα υλικά, ακόμα λιγότερος χρόνος και καλή διάθεση για να τα απολαύσετε με την παρέα σας!

Pizza rolls με σφολιάτα για κάθε περίσταση! Χρειάζονται μόνο λίγα υλικά, ακόμα λιγότερος χρόνος και καλή διάθεση για να τα απολαύσετε με την παρέα σας!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
87

Γτα τα pizza rolls

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 250 γρ. γιαούρτι 2%
  • Λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 5 φέτ. γαλοπούλα καπνιστή ή βραστή ψιλοκομμένη
  • 2-3 μικρά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. μιξ τυριών της αρεσκείας σας
  • 1 αυγό χτυπημένο σε μπολ
  • Λίγο σουσάμι (μαύρο η άσπρο)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό και με ένα πιρούνι το χτυπάμε να ομογενοποιηθεί καλά.

    Ανοίγουμε τη σφολιάτα και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια γιαούρτι αφήνοντας 1 εκ. κενό πάνω και κάτω ώστε να μπορέσουμε να κλείσουμε το ρολό.

    Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και την πάπρικα.

    Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, τη ψιλοκομμένη γαλοπούλα και τα τυριά.

    Αλείφουμε με αυγό από την μία άκρη έως την άλλη στο κάτω μέρος της σφολιάτας και αρχίζουμε να τυλίγουμε το ρολό.

    Κόβουμε σε ρολάκια πάχους 2 εκατοστών.

    Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και με ένα πινέλο αλείφουμε με αυγό.

    Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 22 με 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190ºC.

    Ιδανικό για μπραντς, για ελαφρύ βραδινό γεύμα για όλες τις ώρες.

    Προτεινόμενες συνταγές

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται