Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε φέτες και κρατάμε το λάδι τους.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε χοντρές φέτες.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι και πανάρουμε με το μείγμα τα φιλέτα.
- Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά λίγο από το λάδι της λιαστής ντομάτας και ροδίζουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια ένταση.
- Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα και το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και σοτάρουμε για 7–8 λεπτά να μαλακώσει τελείως το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και τη λιαστή ντομάτα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη φρέσκια ρίγανη, συμπληρώνουμε το ζωμό και αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά για 10 λεπτά περίπου από την ώρα που θα πάρει βράση, μέχρι να μείνει με λίγη δεμένη σάλτσα.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιάτο, προσθέτουμε στο τηγάνι την παρμεζάνα και το μπούκοβο και αποσύρουμε το σκεύος από την εστία, να κοπεί ο βρασμός και να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
- Ενσωματώνουμε το γιαούρτι στο μείγμα ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν και επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο σκεύος να ντυθεί με τη βελούδινη σάλτσα.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.