Spaghetti al limone

Απόλαυσε spaghetti al limone: σπαγγέτι με λεμόνι, βούτυρο, θυμάρι και παρμεζάνα. Γρήγορη και αρωματική συνταγή που δημιουργεί κρεμώδη σάλτσα χωρίς κρέμα.

Εύκολη
0:15

2 μερίδες

5 λεπτά

10 λεπτά

spaghetti al limone - σπαγγετι με λεμονι

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία τους.
  2. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
  3. Ρίχνουμε το φρέσκο θυμάρι, το ξύσμα και λίγο χυμό λεμονιού, τρίβουμε πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  4. Συμπληρώνουμε 1/2 φλιτζ. από το νερό των ζυμαρικών και βράζουμε για 1 λεπτό.
  5. Αφαιρούμε το θυμάρι.
  6. Με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας, παίρνουμε τα σπαγγέτι από την κατσαρόλα τους και, έτσι όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στο τηγάνι
    με τη σάλτσα λεμονιού.
  7. Συμπληρώνουμε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών και ελάχιστο ελαιόλαδο.
  8. Ανακατεύουμε κυκλικά στο τηγάνι και ρίχνουμε 2–3 κ.σ. παρμεζάνα, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα ώστε να δημιουργηθεί μια κρέμα από το άμυλο ζυμαρικών.
  9. Μοιράζουμε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα τους σε πιάτα γαρνίροντας το καθένα με τριμμένη παρμεζάνα και φύλλα από φρέσκο θυμάρι.
Απόρρητο