Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που προτείνει η συσκευασία τους.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Ρίχνουμε το φρέσκο θυμάρι, το ξύσμα και λίγο χυμό λεμονιού, τρίβουμε πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Συμπληρώνουμε 1/2 φλιτζ. από το νερό των ζυμαρικών και βράζουμε για 1 λεπτό.
- Αφαιρούμε το θυμάρι.
- Με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας, παίρνουμε τα σπαγγέτι από την κατσαρόλα τους και, έτσι όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στο τηγάνι
με τη σάλτσα λεμονιού. - Συμπληρώνουμε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών και ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε κυκλικά στο τηγάνι και ρίχνουμε 2–3 κ.σ. παρμεζάνα, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα ώστε να δημιουργηθεί μια κρέμα από το άμυλο ζυμαρικών.
- Μοιράζουμε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα τους σε πιάτα γαρνίροντας το καθένα με τριμμένη παρμεζάνα και φύλλα από φρέσκο θυμάρι.









