Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΚΡΕΜΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΚΡΕΜΟΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
Εκτέλεση
ΓΑΡΙΔΕΣ
- Αφαιρούμε τη λεπτή κίτρινη φλούδα του λεμονιού και την ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. Την αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τις στεγνές γαρίδες και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο καγιέν.
- Σβήνουμε με τον χυμό μισού λεμονιού.
- Αποσύρουμε κι αφήνουμε για 1 λεπτό να πέσει η θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο σκόρδο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
ΣΑΛΑΤΑ
- Φιλετάρουμε το γκρέιπφρουτ.
- Καθαρίζουμε τους λωτούς και κόβουμε λίγες οριζόντιες φέτες για γαρνίρισμα.
- Ψιλοκόβουμε τους υπόλοιπους.
- Ετοιμάζουμε το dressing, αναμειγνύοντας τη μουστάρδα, το μέλι, το λεμόνι και το ξίδι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τα baby leaves σε ένα μπολ και προσθέτουμε το dressing. Ανακατεύουμε απαλά.
- Στρώνουμε τη σαλάτα σε ανοιχτή πιατέλα. Προσθέτουμε τα φιλέτα γκρέιπφρουτ, τους λωτούς, το ρόδι και τον κολοκυθόσπορο.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες γκρεμολάτα.










