Γάμπαρη, με μανιτάρια και κρεμώδη πολέντα

Απολαύστε γαρίδα γάμπαρη ή μαριναρισμένες γαρίδες με μανιτάρια και κρεμώδη πολέντα. Μια εκλεπτυσμένη συνταγή γεμάτη γεύση και αρώματα, ιδανική για εντυπωσιακό γεύμα.

Εύκολη
0:35

4 μερίδες

10 λεπτά

25 λεπτά

γαμπαρη

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΝΤΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΝΤΑ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες χωρίς κέλυφος ή τη γάμπαρη, αφού πρώτα την καθαρίσουμε και τη στεγνώσουμε.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Τις αφήνουμε στο ψυγείο, σκεπασμένες.
  3. Μουσκεύουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.
  4. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  5. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  6. Δεν ανακατεύουμε για να μην κατεβάσουν υγρασία.
  7. Προσθέτουμε τις μαριναρισμένες γαρίδες, το βούτυρο και τα αποξηραμένα μανιτάρια (κρατάμε το νερό τους).
  8. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ.
  9. Προσθέτουμε το θυμάρι και 2-3 κουταλιές από το νερό των μανιταριών.
  10. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι.

ΠΟΛΕΝΤΑ

  1. Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε το νερό ή τον ζωμό για να πάρει βράση.
  2. Αλατίζουμε κατά βούληση.
  3. Ρίχνουμε την πολέντα βροχηδόν και ανακατεύουμε τακτικά με ξύλινη κουτάλα, γιατί πιάνει στη βάση της κατσαρόλας.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά για 25 λεπτά, μέχρι να σκάσει ο κόκκος και να χυλώσει.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας για να λιώσει.
  6. Τέλος, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
  7. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά σκεπασμένη.
  8. Σερβίρουμε την πολέντα ζεστή και προσθέτουμε τις γαρίδες ή τη γάμπαρη, με τα μανιτάρια.
  9. Γαρνίρουμε με φύτρες.

Tips

  • Tip: η πολέντα σερβίρεται πάντα ζεστή, για να παραμένει αφράτη, με κρεμώδη υφή.

Απόρρητο