Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΣΟΥΠΑ
- Kαθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά καρέ.
- Σοτάρουμε τα λαχανικά σε φαρδιά κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να καψαλιστούν.
- Καλύπτουμε τα λαχανικά με νερό ή ζωμό.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε λεμόνι κατά βούληση.
- Σουρώνουμε τη σούπα σε ψιλή σήτα.
- Αν η σούπα είναι πολύ πυκνή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό για να αραιώσει.
ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑΣ
- Στεγνώνουμε πολύ καλά τα φιλέτα γλώσσας και τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Αλείφουμε ολόγυρα.
- Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα καυτό τηγάνι και προσθέτουμε τα φιλέτα.
- Ψήνουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και αναποδογυρίζουμε.
- Ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα βότανα.
- Σερβίρουμε το πιάτο στήνοντας όρθια τα φιλέτα γλώσσας στη μέση του πιάτου και περιχύνουμε με τη βελουτέ λαχανικών ολόγυρα.
- Ραντίζουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με φύτρες και σερβίρουμε αμέσως.










