Γλώσσα με βελουτέ λαχανικών

Απολαύστε ψάρι γλώσσα στο τηγάνι με βελουτέ λαχανικών, μια ελαφριά και θρεπτική συνταγή με μεταξένια υφή και ισορροπημένη γεύση.

Εύκολη
0:40

4 μερίδες

5 λεπτά

35 λεπτά

ψαρι γλωσσα στο τηγανι​

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

ΣΟΥΠΑ

  1. Kαθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά καρέ.
  2. Σοτάρουμε τα λαχανικά σε φαρδιά κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα.
  3. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να καψαλιστούν.
  4. Καλύπτουμε τα λαχανικά με νερό ή ζωμό.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  7. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  8. Προσθέτουμε λεμόνι κατά βούληση.
  9. Σουρώνουμε τη σούπα σε ψιλή σήτα.
  10. Αν η σούπα είναι πολύ πυκνή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό για να αραιώσει.

ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑΣ

  1. Στεγνώνουμε πολύ καλά τα φιλέτα γλώσσας και τα κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Αλείφουμε ολόγυρα.
  4. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα καυτό τηγάνι και προσθέτουμε τα φιλέτα.
  5. Ψήνουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και αναποδογυρίζουμε.
  6. Ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα βότανα.
  7. Σερβίρουμε το πιάτο στήνοντας όρθια τα φιλέτα γλώσσας στη μέση του πιάτου και περιχύνουμε με τη βελουτέ λαχανικών ολόγυρα.
  8. Ραντίζουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με φύτρες και σερβίρουμε αμέσως.

Απόρρητο