Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις βάζουμε στο ταψί μαζί με τα μήλα, το σκόρδο και τα δαμάσκηνα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το μέλι και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού χτυπώντας παράλληλα το μείγμα με σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η μουστάρδα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Περιχύνουμε με το μείγμα τα υλικά στο ταψί και προσθέτουμε την μπίρα.
- Ακουμπάμε επάνω τις φέτες πορτοκαλιού, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε το φαγητό σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 45 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ανακατεύουμε ελαφρώς τα υλικά.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά ακόμα, μέχρι να πιουν οι πατάτες τα υγρά τους, να ροδοψηθούν και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.









