Γιορτινές πατάτες φούρνου

Νόστιμες και αρωματικές πατάτες φούρνου με δαμάσκηνα, ξινόμηλα, φρέσκα μυρωδικά και χυμό λεμονιού, ψημένες με μπίρα και φέτες πορτοκαλιού. Ιδανικό συνοδευτικό για κάθε γεύμα.

Εύκολη
1:25

5

10 λεπτά

1 ώρα και 15 λεπτά

γιορτινες πατατες φουρνου

Υλικά

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις βάζουμε στο ταψί μαζί με τα μήλα, το σκόρδο και τα δαμάσκηνα.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το μέλι και το ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού χτυπώντας παράλληλα το μείγμα με σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η μουστάρδα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Περιχύνουμε με το μείγμα τα υλικά στο ταψί και προσθέτουμε την μπίρα.
  5. Ακουμπάμε επάνω τις φέτες πορτοκαλιού, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο.
  6. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
  7. Ψήνουμε το φαγητό σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 45 λεπτά.
  8. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ανακατεύουμε ελαφρώς τα υλικά.
  9. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά ακόμα, μέχρι να πιουν οι πατάτες τα υγρά τους, να ροδοψηθούν και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.
Απόρρητο