Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Για καλύτερο αποτέλεσμα, όλα τα υλικά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στεγνώνουμε πολύ καλά τις ψητές πιπεριές και τις ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και το δουλεύουμε με μαλακή σπάτουλα μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ενσωματωθούν χωρίς να βαραίνει το μείγμα.
- Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, τα φιλέτα ελιάς και το ψιλοκομμένο σαλάμι.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, λίγο μπούκοβο (προαιρετικά), τον άνηθο, το αποξηραμένο σκόρδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Χρησιμοποιούμε μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 23 x 10 εκ. ή άλλο σκεύος παρόμοιου μεγέθους. Τη ντύνουμε με μεμβράνη, φροντίζοντας να περισσεύει στα πλαϊνά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να μην υπάρχουν κενά. Γυρίζουμε τη μεμβράνη προς τα μέσα και σκεπάζουμε την επιφάνεια.
- Τοποθετούμε την τερίνα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Για το σερβίρισμα, καλύπτουμε τη φόρμα με μακρόστενο πιάτο και αναποδογυρίζουμε. Αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα και λίγη πιπεριά.
- Περιχύνουμε με λίγο λάδι από τις λιαστές ντομάτες και ολοκληρώνουμε με φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα, όπως δεντρολίβανο ή θυμάρι.
- Σερβίρουμε την τερίνα τυριών δροσερή, συνοδεύοντας με διάφορα κράκερ ή πιτάκια.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 3–4 ημέρες, καλά σκεπασμένη.









