ΑΡΘΡΑ HOW TO

Πώς να τρίψω τις ντομάτες;

Η τεχνική του τριψίματος της ντομάτας είναι βασική στην ελληνική κουζίνα, ειδικά για λαδερά, σάλτσες και μαγειρευτά. Η τριμμένη ντομάτα δίνει φυσική γεύση και πλούσια υφή σε πιάτα όπως φασολάκια, μπριάμ, γεμιστά, μουσακά ή σάλτσες για μακαρόνια.

Τι θα χρειαστείς:

  • Ώριμες, κόκκινες ντομάτες (όσο πιο ώριμες, τόσο πιο γευστικές)
  • Χοντρό τρίφτη (π.χ. ο κλασικός μεταλλικός)
  • Μαχαίρι και μπολ

Βήμα-βήμα:

  1. Πλύνε τις ντομάτες καλά
  2. Αφαίρεσε τυχόν κοτσάνια.
  3. Κόψε στη μέση
  4. Τρίψε την ντομάτα
  5. Πάρε το μισό της ντομάτας και τρίψε τη με την εσωτερική πλευρά (τη σάρκα) πάνω στον χοντρό τρίφτη, κρατώντας τη φλούδα προς τα έξω.
  6. Η φλούδα θα σου μείνει στο χέρι και μπορείς εύκολα να την πετάξεις.
  7. Το αποτέλεσμα είναι ένας φυσικός πολτός, ιδανικός για μαγείρεμα.
  8. Χρησιμοποίησε άμεσα ή φύλαξε

Απόρρητο