14.07.2023
Πώς να τρίψω τις ντομάτες;
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Η τεχνική του τριψίματος της ντομάτας είναι βασική στην ελληνική κουζίνα, ειδικά για λαδερά, σάλτσες και μαγειρευτά. Η τριμμένη ντομάτα δίνει φυσική γεύση και πλούσια υφή σε πιάτα όπως φασολάκια, μπριάμ, γεμιστά, μουσακά ή σάλτσες για μακαρόνια.
Τι θα χρειαστείς:
- Ώριμες, κόκκινες ντομάτες (όσο πιο ώριμες, τόσο πιο γευστικές)
- Χοντρό τρίφτη (π.χ. ο κλασικός μεταλλικός)
- Μαχαίρι και μπολ
Βήμα-βήμα:
- Πλύνε τις ντομάτες καλά
- Αφαίρεσε τυχόν κοτσάνια.
- Κόψε στη μέση
- Τρίψε την ντομάτα
- Πάρε το μισό της ντομάτας και τρίψε τη με την εσωτερική πλευρά (τη σάρκα) πάνω στον χοντρό τρίφτη, κρατώντας τη φλούδα προς τα έξω.
- Η φλούδα θα σου μείνει στο χέρι και μπορείς εύκολα να την πετάξεις.
- Το αποτέλεσμα είναι ένας φυσικός πολτός, ιδανικός για μαγείρεμα.
- Χρησιμοποίησε άμεσα ή φύλαξε