Τηγανίτες, της Αλέκας Τριφωνοπούλου

Τηγανίτες, της Αλέκας Τριφωνοπούλου

Υλικά

125 γραμ. αλεύρι μαλακό
1 κ.γλ. μπέικιν πάουτερ
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ ζάχαρη
125 ml γάλα φρέσκο
2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
ξύσμα απο 1/2 πορτοκάλι


Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα μπολ, με σύρμα χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι να διαλυθούν. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα, τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ρίχνουμε το μείγμα απο το γάλα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε μέσα λίγο λάδι. Κουταλιά-κουταλιά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για λίγα λεπτά περίπου 2 με 3 απο κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με μέλι και κανέλα, με ζάχαρη ή με μαρμελάδα.