Για τα vegan pancakes
Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, το ξύδι, τη βανίλια, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και με το κουτάλι ανακατεύουμε τον χυλό, μέχρι άπλα να ομογενοποιηθεί.
Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα για να μην αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης και γίνουν σκληρά.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30′.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά αντικολλητικό τηγάνι και το λαδώνουμε, με λίγο χαρτί, με ελαιόλαδο ή ακόμα και βούτυρο καρύδας για περισσότερο άρωμα.
Μόλις κάψει το τηγάνι, ρίχνουμε 1/4 φλ. χυλό για κάθε πάνκεϊκ που θα φτιάξουμε.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μια πλευρά, μέχρι να εμφανιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια και να βλέπουμε πως έχουν ψηθεί οι άκρες από τα πάνκεϊκ μας.
Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για περίπου ενάμισι λεπτό κι από την άλλη πλευρά.
Τοποθετούμε τα vegan pancakes και τα γαρνίρουμε αμέσως με maple syrup και φρούτα εποχής ή με τη φανταστική vegan μερέντα που σας έχω εδώ.
Υπάρχουν πολλές συνταγές για υγιεινά pancakes και αν κάνετε vegan διατροφή, εδώ θα βρείτε όλες τις υπέροχες συνταγές που συγκέντρωσα μόνο για εσάς.
Μάθε εδώ την ιστορία πίσω από τις τηγανίτες και τα pancakes.