Νηστίσιμα Pancakes, ιδανικά και για vegan διατροφή. Και το καλύτερο; Είναι πολύ αφράτα και μπορείτε αν θέλετε να τα φτιάξετε και χωρίς...

Νηστίσιμα Pancakes, ιδανικά και για vegan διατροφή. Και το καλύτερο; Είναι πολύ αφράτα και μπορείτε αν θέλετε να τα φτιάξετε και χωρίς γλουτένη.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα vegan pancakes

  • 220 γρ. γάλα καρύδας (παχύ σε κονσέρβα)
  • 1 κ.σ. ξύδι λευκό
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ χ.γ.
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 15 γρ. ζάχαρη καρύδας ή άλλο γλυκαντικό
  • Eλάχιστο βούτυρο καρύδας ή λάδι για το τηγάνι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ξεκινάμε τα vegan pancakes, συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή για pancakes/πάνκεϊκς χωρίς αυγά και γάλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα καρύδας πυκνό από κονσέρβα. Με το γάλα καρύδας, τα pancakes θα γίνουν το ίδιο νόστιμα αλλά λιγότερο φουσκωτά και αφράτα. Υπάρχουν πολλές συνταγές για υγιεινά και νηστίσιμα pancakes, αλλά αυτή είναι η καλύτερη.

    Για τα vegan pancakes

    Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, το ξύδι, τη βανίλια, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.

    Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

    Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.

    Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και με το κουτάλι ανακατεύουμε τον χυλό για τα vegan pancakes, μέχρι άπλα να ομογενοποιηθεί.

    Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα για να μην αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης και γίνουν σκληρά τα πάνκεϊκς μας.

    Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30′.

    Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά αντικολλητικό τηγάνι και το λαδώνουμε, με λίγο χαρτί, με ελαιόλαδο ή ακόμα και βούτυρο καρύδας για περισσότερο άρωμα. 

    Μόλις κάψει το τηγάνι, ρίχνουμε 1/4 φλ. χυλό για κάθε πάνκεϊκ που θα φτιάξουμε.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε για 2 λεπτά από τη μια πλευρά, μέχρι να εμφανιστούν μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια και να βλέπουμε πως έχουν ψηθεί οι άκρες από τα πάνκεϊκ μας.

    Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για περίπου ενάμισι λεπτό κι από την άλλη πλευρά.

    Τοποθετούμε τα vegan pancakes και τα γαρνίρουμε αμέσως με maple syrup και φρούτα εποχής ή με τη φανταστική vegan μερέντα που σας έχω εδώ.

    Υπάρχουν πολλές συνταγές για υγιεινά και νηστίσιμα pancakes και αν κάνετε vegan διατροφή, εδώ θα βρείτε όλες τις υπέροχες συνταγές που συγκέντρωσα μόνο για εσάς

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται