Τα φρούτα και τα λαχανικά του Ιουνίου
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Με τον ερχομό του Ιουνίου, τα τελάρα του μανάβη γεμίζουν από τους πιο γευστικούς, πολύχρωμους θησαυρούς της φύσης!
Τρυφερά κολοκυθάκια με τους κολοκυθοανθούς τους, πιπεριές και μελιτζάνες έτοιμες για το φούρνο, αλλά και γλυκά φρούτα όπως τα μούσμουλα και τα κεράσια που κλέβουν την παράσταση. Κρεμμυδάκια φρέσκα – Πολύ τρυφερά αυτή την εποχή, ιδανικά για σαλάτες ή σε πίτες.
Φρέσκος αρακάς, τραγανά φασολάκια και ντομάτες στα καλύτερά τους, γεμάτες ζουμερή νοστιμιά και άρωμα καλοκαιριού. Και φυσικά, τα λαχταριστά βερίκοκα — πλούσια σε καροτίνη — που χαρίζουν στο δέρμα φυσικό, ασφαλές και πιο γρήγορο μαύρισμα!
Στην καλοκαιρινή παρέα προστίθενται τα ραπανάκια, το δροσερό αγγουράκι, το καλαμπόκι και – πώς να ξεχάσουμε – τα αγαπημένα βλίτα. Βραστά ή μαγειρεμένα, θα γεμίσουν το τραπέζι σας με απλότητα, νοστιμιά και μοναδικές μυρωδιές που θυμίζουν παιδικά καλοκαίρια.
Κάθε φρούτο και λαχανικό του Ιουνίου αποτελεί μια μικρή θρεπτική “βόμβα” — γεμάτη φυτικές ίνες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και πολύτιμα ιχνοστοιχεία. Είτε τα απολαμβάνουμε φρέσκα ως σνακ, σε μια πολύχρωμη σαλάτα ή σε δροσερά smoothies, συμβάλλουν σημαντικά στην υγεία και την ευεξία μας. Μην ξεχνάτε: η κατανάλωση τουλάχιστον πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα είναι ένας απλός αλλά ουσιαστικός τρόπος για να φροντίσουμε τον εαυτό μας.
Ας εκμεταλλευτούμε την αφθονία του Ιουνίου και ας γεμίσουμε το πιάτο μας με γεύση, χρώμα και υγεία!