Εκτέλεση
Ξεκινάμε τις γεμιστές πιπεριές με κιμά και ρύζι στο φούρνο, πλένοντας πρώτα όλα τα λαχανικά. Κόβουμε μία φέτα απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τα σποράκια και τις μεμβράνες.
Μόλις αδειάσουμε τις πιπεριές ξεκινάμε τη γέμιση. Τρίβουμε στον τρίφτη το κολοκύθι και τη μελιτζάνα. Αλέθουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες.
Κρατάμε το 1/2 της αλεσμένης ντομάτας για το τέλος της συνταγής. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/4 φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 5΄-6΄ μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κολοκύθι, την ψίχα της μελιτζάνας και σοτάρουμε 2΄-3΄, να μαραθούν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από την αλεσμένη ντομάτα και 2 φλ. νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5΄. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά τη γέμιση.
Προσθέτουμε τη φέτα. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή όταν θα γεμίσουμε τα λαχανικά. Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα 3/4 γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο.
Την γέμιση που περισσεύει, την τυλίγουμε σε ντολμαδάκι με τα αμπελόφυλλα. Τα μπήγουμε ανάμεσα στις πιπεριές στο ταψί.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο 1φλ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και μ’ ένα κουτάλι περιχύνουμε τα γεμιστά ώστε να έχουν υγρασία και να ψηθεί σωστά η γέμιση.
Βάζουμε τα καπάκια και τα αραδιάζουμε σε βαθύ μεγάλο ταψί, το ένα κοντά στο άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις το πρώτο μισάωρο τις γεμιστές πιπεριές σκεπασμένες. Έπειτα αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, που συνολικά διαρκεί 1 ώρα και 15΄. Σερβίρονται ζεστές ή κρύες.