Πολύχρωμες γεμιστές πιπεριές με κιμά, ρύζι, φέτα και αμπελόφυλλα. Πεντανόστιμο λαδερό φαγητό, αγαπητό από όλη την οικογένεια!

Πολύχρωμες γεμιστές πιπεριές με κιμά, ρύζι, φέτα και αμπελόφυλλα. Πεντανόστιμο λαδερό φαγητό, αγαπητό από όλη την οικογένεια!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 15 λεπτά
245

Για τις πιπεριές γεμιστές με κιμά και ρύζι

  • 12 χρωματιστές μετρίου μεγέθους πιπεριές
  • 10-12 αμπελόφυλλα ζεματισμένα
  • 1 ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 ντομάτες ώριμες, αποφλοιωμένες
  • 1 κολοκύθι
  • 1 μελιτζάνα
  • 2 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 1/2 φλ. τρίμματα φέτας ή κεφαλοτύρι
  • 1 ματσ. δυόσμο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. φρυγανιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ξεκινάμε, πλένοντας πρώτα όλα τα λαχανικά. Κόβουμε μία φέτα απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τα σποράκια και τις μεμβράνες.

    Μόλις αδειάσουμε τις πιπεριές ξεκινάμε τη γέμιση.

    Τρίβουμε στον τρίφτη το κολοκύθι και τη μελιτζάνα.

    Αλέθουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες.

    Κρατάμε το 1/2 της αλεσμένης ντομάτας για το τέλος της συνταγής.

    Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/4 φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 5 με 6 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα.

    Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κολοκύθι, την ψίχα της μελιτζάνας και σοτάρουμε 2 με 3 λεπτά, να μαραθούν.

    Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

    Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από την αλεσμένη ντομάτα και 2 φλ. νερό.

    Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

    Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά τη γέμιση και προσθέτουμε τη φέτα.

    Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.

    Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή όταν θα γεμίσουμε τα λαχανικά.

    Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα 3/4 γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο.

    Την γέμιση που περισσεύει, την τυλίγουμε σε ντολμαδάκια με τα αμπελόφυλλα. Τα μπήγουμε ανάμεσα στις πιπεριές στο ταψί.

    Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο 1φλ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και μ’ ένα κουτάλι περιχύνουμε τα γεμιστά ώστε να έχουν υγρασία και να ψηθεί σωστά η γέμιση.

    Βάζουμε τα καπάκια και τα αραδιάζουμε σε βαθύ μεγάλο ταψί, το ένα κοντά στο άλλο. 

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις το πρώτο μισάωρο τις γεμιστές πιπεριές σκεπασμένες.

    Έπειτα αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, που συνολικά διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά.

    Οι πιπεριές γεμιστές με κιμά, σερβίρονται ζεστές ή κρύες μπορείτε να τις συνοδέψετε με το φρέσκο τυρί Φωκίδας.

    Εκτός από τις γεμιστές πιπεριές με κιμά και ρύζι στο φούρνο, δείτε και τα αγαπημένα μου κλασικά γεμιστά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται