Εκτέλεση
Ξεκινάμε, πλένοντας πρώτα όλα τα λαχανικά. Κόβουμε μία φέτα απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τα σποράκια και τις μεμβράνες.
Μόλις αδειάσουμε τις πιπεριές ξεκινάμε τη γέμιση.
Τρίβουμε στον τρίφτη το κολοκύθι και τη μελιτζάνα.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες.
Κρατάμε το 1/2 της αλεσμένης ντομάτας για το τέλος της συνταγής.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/4 φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 5 με 6 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κολοκύθι, την ψίχα της μελιτζάνας και σοτάρουμε 2 με 3 λεπτά, να μαραθούν.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από την αλεσμένη ντομάτα και 2 φλ. νερό.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά τη γέμιση και προσθέτουμε τη φέτα.
Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή όταν θα γεμίσουμε τα λαχανικά.
Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα 3/4 γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο.
Την γέμιση που περισσεύει, την τυλίγουμε σε ντολμαδάκια με τα αμπελόφυλλα. Τα μπήγουμε ανάμεσα στις πιπεριές στο ταψί.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο 1φλ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και μ’ ένα κουτάλι περιχύνουμε τα γεμιστά ώστε να έχουν υγρασία και να ψηθεί σωστά η γέμιση.
Βάζουμε τα καπάκια και τα αραδιάζουμε σε βαθύ μεγάλο ταψί, το ένα κοντά στο άλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις το πρώτο μισάωρο τις γεμιστές πιπεριές σκεπασμένες.
Έπειτα αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, που συνολικά διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά.
Οι πιπεριές γεμιστές με κιμά, σερβίρονται ζεστές ή κρύες μπορείτε να τις συνοδέψετε με το φρέσκο τυρί Φωκίδας.