Ρυζόγαλο

Το ρυζόγαλο με μαστίχα και κανέλα είναι ένα κλασικό παραδοσιακό γλυκό που περνάει από γενιά σε γενιά.

Εύκολη
0:35

6 μπολάκια

5 λεπτά

30 λεπτά

ρυζογαλο - ρυζογαλο συνταγη

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Video

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό να βράσει σε ποσότητα τριπλάσια από το ρύζι και στην πορεία προσθέτουμε αλάτι.
  3. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι.
  4. Σιγοβράζουμε για 12 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να σκάσει το ρύζι.
  5. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
  6. Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλυτζάνι κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  7. Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει.
  8. Όπως είναι ζεστό, μοιράζουμε μίγμα σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.
  9. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο.
  10. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.
  11. Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την προτίμηση.
  12. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

    Ρυζόγαλο θερμίδες

ρυζογαλο - ρυζογαλο συνταγη

Απόρρητο