Εκτέλεση
Κρατάμε 1 φλυτζάνι από το συνολικό κρύο γάλα.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με ένα κουτάλι στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα.
Μετά από λίγα λεπτά, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά αρχίζει να δένει.
Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ισομοιράζουμε την κρέμα βανίλια σε βαθιά πιάτα ή μπολ.
Αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Η κρέμα πιάτου τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένη.
Διατηρήστε τις κρέμες που περίσσεψαν στο ψυγείο.
Παραλλαγή με σοκολάτα
Για παραλλαγή με σοκολάτα ρίξτε 100 γραµ. ψιλοκομμένη σοκολάτα στην ζεστή κρέμα κι ανακατέψτε να λιώσει.
Θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές ιδανικές για παιδιά; Θα τις βρείτε όλες εδώ!