Λευκη Σοκολατα

λευκη σοκολατα - λευκή σοκολάτα - σοκολατα λευκη

Η λευκη σοκολατα αποτελεί ένα από τα διαφορετικά είδη σοκολάτας που υπάρχουν στην αγορά.

Σοκολατα λευκη μπορεί κανείς να απολαύσει μέσα από αμέτρητες παρασκευές με ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα. Είναι μία από τις πιο αγαπημένες μικρών και μεγάλων. Γευστικά η λευκή σοκολάτα, λόγω του σημαντικού ποσοστού γάλακτος που περιέχει, έχει αρκετά πιο έντονη γλυκιά γεύση από άλλες σοκολάτες.

Η λευκη διαφέρει από τις υπόλοιπες καθώς απουσιάζει εντελώς η κακαόμαζα η οποία ευθύνεται για το σκούρο χρώμα κι έτσι είναι μένει λευκή. Η υπηρεσία Τροφίμων και Ποτών της Αμερικής αναφέρει ότι η λευκή σοκολάτα περιέχει 14% υπόλειμμα γάλακτος, 3,5% λιπαρά γάλακτος και 55% γλυκαντική ουσία. Τα ίδια ποσοστά ισχύουν και για την Ευρώπη.

Διατροφική Αξία

Η αλήθεια είναι ότι η λευκη σοκολατα περιέχει γλυκαντικά σε ποσοστό 55%, κάτι που περιορίζει αρκετά την θρεπτική της αξίας, καθώς έχει αρκετές θερμίδες. Η ποσότητα κακαόμαζας που περιέχει αποτελεί μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών. Επίσης βοηθά στην αποβολή τοξικών ουσιών από το σώμα σας και βελτιώνει την διάθεσή μας. Ενδεικτικά 100 γραμμάρια λευκής σοκολάτας, περιέχει 530 θερμίδες.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές εκδοχές με φθηνά λιπαρά που μπορεί να έχει μια λευκη σοκολατα. Για αυτό πρέπει να κοιτάμε προσεκτικά την ετικέτα των συστατικών και των στοιχείων διατροφής για να βεβαιωθούμε ότι η λευκή σοκολάτα που επιλέξαμε δεν περιέχει τρανς λιπαρά.

Η κατανάλωση λευκής σοκολάτας πρέπει να γίνεται μέτρο καθώς αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Στην κουζίνα

Η λευκή σοκολάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε γλύκισμα ανάλογα τα προσωπικά μας γούστα. Μια από τις βασικές χρήσεις της λευκή σοκολάτα, είναι αυτή της επικάλυψης. Η σοκολατα λευκη ή όχι, ταιριάζει άψογα σε κάθε γλυκιά δημιουργία.