Το λάιμ (ή αλλιώς μοσχολέμονο ή lime) είναι ένα εσπεριδοειδές που συχνά συγχέεται με αυτό του λεμονιού λόγω της σχετικά όμοιας γεύσης τους. Το lime ανήκει στην κατηγορία των φρούτων και τελευταία σε...
Virgin Paloma
Virgin Paloma Mocktail! Mocktail σημαίνει κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ. Δεν υστερεί όμως σε τίποτα σε γεύση και αρώματα! Γιορτινό, δροσερό και υπέροχο, αυτό...
ΜαγείρεψεΚοτόπουλο Tikka Masala
Μια εύκολη ινδική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε! Για το κοτόπουλο Τikka MasalaΣτεγνώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Τα κόβουμε σε μικρές μπουκιές. ...
ΜαγείρεψεΜεσογειακά fish wraps με κροκέτες μπακαλιάρου
Απολαυστικές κροκ;eτες μπακαλι;aρου σε fish wraps με τορτίγια. Ένα σνακ με ψαροκροκέτες που θα το απολαύσετε μια βραδιά με τους φίλους...
ΜαγείρεψεΤσίζκεϊκ λεμόνι (Key Lime Pie)
Για να φτιάξουμε τσιζκεικ λεμονι, συγκεντρώνουμε τα υλικά μας για το τσιζκεικ λεμονι. Αυτό το cheesecake λεμονι είναι μοναδικό! Πρέπει να δοκιμάσετε...
ΜαγείρεψεDry Martini
Η συνταγή του κοκτέιλ dry martini αποτελείται από δυο βασικά συστατικά, το gin (τύπου london dry) ή τη vodka και το ξηρό βερμούτ...
ΜαγείρεψεCuba Libre (Kούμπα Λίμπρε)
Για το κλασικό κοκτέιλ κούμπα λίμπρε (cuba libre cocktail) θα χρησιμοποιήσουμε ένα ποτήρι τύπου collins (κλασικό ψηλό ποτήρι για long drinks) ή ένα...
ΜαγείρεψεCaipirinha (Καϊπιρίνια)
Η καϊπιρίνια (caipirinha) είναι ένα φανταστικό κοκτέιλ, με πολύ ιδιαίτερη γεύση χάρη στην cachaça (κασάσα), την αλκοολική του βάση, που μας...
ΜαγείρεψεMai Tai (Μάι Τάι)
Το Μάι Τάι (mai tai) είναι άλλο ένα συγκλονιστικό τίκι κοκτέιλ. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία παραλλαγή του επίσης πολύ κλασικού και...
ΜαγείρεψεPaloma (Παλόμα)
Για την paloma (παλόμα), θα χρειαστούμε ένα ψηλό παγωμένο ποτήρι τύπου Collins (μεγάλος σωλήνας για cocktail). Περνάμε τη σφήνα γκρέιπφρουτ που έχουμε...
ΜαγείρεψεMojito (Μοχίτο)
Για τη συνταγή mojito (μοχίτο), θα χρειαστούμε ένα βαθύ μεγάλο γυάλινο ποτήρι (highball). Κόβουμε μισό λάιμ σε 4 κομμάτια και το βάζουμε στο ποτήρι. Προσθέτουμε το...
ΜαγείρεψεΣολομός ψητός με λαχανικά και σάλτσα ταρτάρ
Ψητός σολομός στο φούρνο (Μέθοδος Α') Φροντίζουμε να μην υπάρχει κανένα κόκαλο στο φιλέτο σολομού. Μπορούμε να ψήσουμε ολόκληρο τον σολομό στο φούρνο...
ΜαγείρεψεΚέικ λεμονιού από την Αργυρώ
Για να φτιάξουμε το κέικ λεμονιού από την Αργυρώ όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν δεν βρείτε μοσχολέμονα,...
ΜαγείρεψεΚοκτέιλ με μαυροδάφνη
Χρησιμοποιούμε βιολογικά, ακέρωτα φρούτα. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα κόβουμε σε φέτες (με τη φλούδα).Βάζουμε τα φρούτα σε μια κανάτα....
ΜαγείρεψεΛικέρ λεμόνι με λάιμ
Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα λάιμ που θα φτιάξουμε το σπιτικό λικέρ και τα σκουπίζουμε. Αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι...
Μαγείρεψε