Αν λατρεύετε τα αφρατα μπιφτέκια αλλά τα θέλετε πιο υγιεινά και ελαφρά, ακολουθήστε αυτή τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!  Λόγω των λαχανικών που...

 

Αν λατρεύετε τα αφρατα μπιφτέκια αλλά τα θέλετε πιο υγιεινά και ελαφρά, ακολουθήστε αυτή τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!  Λόγω των λαχανικών που μπαίνουν στον κιμά, γίνονται πολύ αφράτα

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
224
  • 1 kg μοσχαρισιο κιμα
  • 1 τεμάχιο/ια ντοματα
  • 2 τεμάχιο/ια κρεμμυδια
  • 2 τεμάχιο/ια καροτα
  • 2 τεμάχιο/ια κολοκυθακια
  • 2 τεμάχιο/ια πιπεριες
  • 2-3 κ.σ. μαιντανο
  • 4 κ.σ. ξυδι
  • 1 κ.σ. ριγανη
  • αλατι
  • πιπερι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προετοιμασια

    Πρώτα θα τρίψουμε τα λαχανικά.

    Σε ψιλό τρίφτη, τρίβουμε το καρότο και το κολοκύθι.

    Σε χοντρό τρίφτη τρίβουμε το κρεμμύδι και τη ντομάτα.

    Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές στο blender.

    Για το μειγμα

    Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και περιχύνουμε με το ξίδι.

    Προσθέτουμε τα τριμμένα λαχανικά, ντομάτα, κρεμμύδι, κολοκύθι, καρότο, πιπεριά.

    Με τα υγρα των λαχανικων γινονται πολυ αφρατα.

    Προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα .

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα τον κιμά με τα λαχανικά, μέχρι σχεδόν ν’ αλλάξει χρώμα.

    Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά.

    Πλάθουμε 5 μεγάλα κομματια και τα πατάμε ελαφρά στις παλάμες να πλατύνουν.

    Ζεσταίνουμε τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και ψήνουμε  5 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Εσύ με τι συνοδεύσεις τα αφρατα μπιφτεκια;

    Κάτι μαγειρεύεται