Εκτέλεση
Ιδανικά χρειαζόμαστε κιμά με λίπος, εάν βάλετε άπαχο κιμά θα πρέπει να προσθέσετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο επιπλέον.
Χρειαζόμαστε μπαγιάτικο ψωμί 2-3 ημερών, χωρίς κόρα.
Τρίβουμε τις 3 φέτες ψωμί στο μπλέντερ σε ψιλά ψίχουλα.
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ξύδι για να σπάσουν οι ίνες του κιμά.
Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μίγμα.
Προσθέτουμε τα στεγνά ψίχουλα ψωμιού και ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά.
Αν είναι σφιχτό το μείγμα, ραντίζουμε με λίγο νερό.
Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί, ή λίγη φρυγανιά.
Βάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στα χέρια και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Πλάθουμε ένα ένα κομμάτι θα βγουν 10 κομμάτια.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200° C.
Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 10’.
Τα αναποδογυρίζουμε τα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10’ επιπλέον.