• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
120

Για τα μπιφτέκια

  • 1 kg κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 ντομάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φέτ. ψωμί
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ιδανικά χρειαζόμαστε κιμά με λίπος, εάν βάλετε άπαχο κιμά θα πρέπει να προσθέσετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο επιπλέον.

    Χρειαζόμαστε μπαγιάτικο ψωμί 2-3 ημερών, χωρίς κόρα.

    Τρίβουμε τις 3 φέτες ψωμί στο μπλέντερ σε ψιλά ψίχουλα.

    Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε το ξύδι για να σπάσουν οι ίνες του κιμά.

    Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους.

    Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και το ελαιόλαδο.

    Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μίγμα.

    Προσθέτουμε τα στεγνά ψίχουλα ψωμιού και ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά.

    Αν είναι σφιχτό το μείγμα, ραντίζουμε με λίγο νερό.

    Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί, ή λίγη φρυγανιά.

    Βάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στα χέρια και πλάθουμε τα μπιφτέκια.

    Πλάθουμε ένα ένα κομμάτι θα βγουν 10 κομμάτια.

    Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200° C.

    Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 10’.

    Τα αναποδογυρίζουμε τα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10’ επιπλέον.

    Κλασικα μπιφτέκια συνταγη για φουρνο από την Αργυρω

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται