Μακαρονάδα Aglio e Olio

Aglio e Olio, κλασική Ιταλική συνταγή για μακαρόνια με σκόρδο και λάδι. Εύκολη, γρήγορη και οικονομική που γίνεται σε λιγότερο από 10′.

Εύκολη
0:09

4

2 λεπτά

7 λεπτά

μακαρονάδα aglio olio - aglio olio

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε βράζοντας πρώτα τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να γίνουν al dente. 
  2. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με την ψιλοκομμένη πιπερίτσα, για 1-2′, χωρίς να πάρουν χρώμα.
  3. Με τσιμπίδα παίρνουμε τα μακαρόνια καθώς στάζουν από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα στο λάδι με την πιπερίτσα.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε 1 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά
  5. Προσθέτουμε προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό και δύο τριμμένες ντομάτες. 
  6. Ανακατεύουμε για 2′ και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα.
Απόρρητο