• προετοιμασία 2 λεπτά
  • μαγείρεμα 7 λεπτά
99
  • 500 γραμ. σπαγγέτι
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1-2 καυτερές πιπεριές τσίλι
  • αλάτι
  • νερό απο αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά
  • λίγη τριμμένη φρέσκια ντομάτα προαιρετικά
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μακαρονάδα Aglio Olio

    Ξεκινάμε  βράζοντας πρώτα τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να γίνουν al dente. 

    Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με την ψιλοκομμένη πιπερίτσα, για 1-2′, χωρίς να πάρουν χρώμα.

    Με τσιμπίδα παίρνουμε τα μακαρόνια καθώς στάζουν από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα στο λάδι με την πιπερίτσα.

    Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε 1 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά

    Προσθέτουμε προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό και δύο τριμμένες ντομάτες. 

    Ανακατεύουμε για 2′ και σερβίρουμε αμέσως σε βαθειά πιάτα.

    Μετά τη μακαρονάδα aglio olio e peperoncino, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω ιταλική συνταγή

    Κάτι μαγειρεύεται