• προετοιμασία 2 λεπτά
  • μαγείρεμα 7 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 500 γραμ. σπαγγέτι
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1-2 καυτερές πιπεριές τσίλι
  • αλάτι
  • νερό απο αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά
  • λίγη τριμμένη φρέσκια ντομάτα προαιρετικά
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μακαρονάδα Aglio Olio της Αργυρώς

    Μακαρονάδα aglio olio

    Ξεκινάμε την εύκολη μακαρονάδα aglio olio βράζοντας πρώτα τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει μέχρι να γίνουν al dente. 

    • Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με την ψιλοκομμένη πιπερίτσα για την μακαρονάδα aglio olio, για 1-2′, χωρίς να πάρουν χρώμα.
    μακαρονια aglio olio e peperoncino κλασικη ιταλικη συνταγη αργυρω
     
    • Με τσιμπίδα παίρνουμε τα μακαρόνια καθώς στάζουν από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε μέσα στο λάδι με την πιπερίτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε 1 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. 
    σπαγγέτι aglio olio e peperoncino συνταγη μακαροναδα αργυρω
     
    • Προσθέτουμε προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό και δύο τριμμένες ντομάτες. 
    • Ανακατεύουμε για 2′ και σερβίρουμε αμέσως σε βαθειά πιάτα.
    μακαροναδα aglio olio e peperoncino συνταγη κλασικη ιταλικη κουζινα
     
     

    Μετά τη μακαρονάδα aglio olio e peperoncino, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω ιταλική συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×