Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Για την αλιάδα κρατάμε μικρά κομμάτια από το ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο για να δώσουμε νοστιμιά.
- Βάζουμε τα κομμάτια ψαριού σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε μπόλικο νερό.
- Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε την εστία και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να βγάλει το ψάρι όλη την νοστιμιά του.
- Σουρώνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε στο πλάι.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις πολτοποιούμε με την πρέσα πατάτας.
- Λιώνουμε στο μπλέντερ τις σκελίδες σκόρδου με το ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε στις πολτοποιημένες πατάτες.
- Ανακατεύουμε με το κουτάλι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε χυμό λεμονιού για να γίνει η αλιάδα όσο όξινη επιθυμούμε.
- Τέλος, ανακατεύοντας, προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό του ψαριού μέχρι να ομογενοποιηθεί η σύσταση της αλιάδας.
- Ρίχνουμε σταδιακά τον ζωμό για μην γίνει πολύ ρευστή.
- Στο τέλος ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι γιατί συνήθως ο ζωμός είναι αλμυρός.