Εκτέλεση
Για το αλμυρό κέικ, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 3-4΄ να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη γραβιέρα. Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος, με ένα κουτάλι, ανακατεύουμε στο μείγμα το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το σχοινόπρασο.
Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς C σε αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 50΄, έως ότου, μπήγοντας τη μύτη του μαχαιριού, αυτή να βγαίνει στεγνή (δείγμα ότι το κέικ ψήθηκε καλά).
Μάθετε και όλα τα μυστικά επιτυχίας για να φτιάχνετε πάντα τα πιο νόστιμα κέικ για τους αγαπημένους σας!