Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΑΛΜΥΡΕΣ ΒΑΦΛΕΣ
- Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, αλεύρι, καλαμποκάλευρο, μπέικιν σόδα, αλάτι σε ένα μπολ.
- Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά, αυγά, βούτυρο λιωμένο, ξινόγαλο, μέλι και τα ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν.
- Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά κι ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν σε παχύ χυλό.
- Αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 10΄.
- Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα και λαδώνουνε ελαφρά με λαδωμένο χαρτί κουζίνας.
- Ρίχνουμε περίπου 1/2 φλ. από το μείγμα και κλείνουμε τη βαφλιέρα. Ψήνουμε για λίγα λεπτά, να ροδίσει καλά.
- Διατηρούμε τις βάφλες σε ζεστό φούρνο για να μην κρυώσουν, μέχρι να τελειώσουμε με όλο το χυλό.
- Αφού τις ψήσουμε όλες τις αλμυρές βάφλες, τις σερβίρουμε με τυρί, ζαμπόν ή μπέικον και αυγό τηγανητό, γαρνίροντας με ό,τι μας αρέσει, όπως κέτσαπ, μουστάρδα ή σάλτσα τυριού και σαλάτα.