• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
13
  • 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κοφτά κ.γλ. μπέικιν
  • 1/2 κοφτό κ.γλ. σόδα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 αυγά σε θερμ. δωμ.
  • 1/3 φλ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 2 φλ. ξινόγαλο (ή αραιωμένο γιαούρτι ή γάλα με λεμόνι)
  • Για το σερβίρισμα
  • ζαμπόν
  • τυρί κρέμα
  • αυγό
  • λαχανικά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αλμυρές βαφλες

    Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, αλεύρι, καλαμποκάλευρο, μπέικιν σόδα, αλάτι σε ένα μπολ.

    Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα.

    Σε άλλο μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά, αυγά, βούτυρο λιωμένο, ξινόγαλο, μέλι και τα ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν.

    Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά κι ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν σε παχύ χυλό.

    Αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 10΄.

    Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα και λαδώνουνε ελαφρά με λαδωμένο χαρτί κουζίνας.

    Ρίχνουμε περίπου 1/2 φλ. από το μείγμα και κλείνουμε τη βαφλιέρα. Ψήνουμε για λίγα λεπτά, να ροδίσει καλά.

    Διατηρούμε τις βάφλες σε ζεστό φούρνο για να μην κρυώσουν, μέχρι να τελειώσουμε με όλο το χυλό.

    Αφού τις ψήσουμε όλες τις αλμυρές βάφλες, τις σερβίρουμε με τυρί, ζαμπόν ή μπέικον και αυγό τηγανητό, γαρνίροντας με ό,τι μας αρέσει, όπως κέτσαπ, μουστάρδα ή σάλτσα τυριού και σαλάτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται