Εκτέλεση
Για το αλμυρό κέικ με λουκάνικο, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή στρώνουμε λαδόκολλα σε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Καθαρίζουμε τα λουκάνικα από το περίβλημά τους και τα ψιλοκόβουμε.
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τα λουκάνικα για λίγα λεπτά. Ανακατεύουμε όσο ψήνονται για να λιώσουν και να γίνουν κιμάς.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί.
Πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Βάζουμε σε μπολ το γάλα, το αυγό χτυπημένο, το τυρί, τη μαγιονέζα, το αλατοπίπερο και το χλιαρό λουκάνικο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά. Απαλά με κουτάλι ανακατευουμε το μείγμα. Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα.
Ψήνουμε για 45΄ή μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει ελαφρά και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του κέικ.
Δείτε περισσότερες συνταγές για τα πιο νόστιμα αλμυρά κέικ εδώ.