Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ χειρός
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός τους κρόκους µε τη ζάχαρη για 5΄-6΄ µέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη.
- Ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα.
- Λίγο λίγο και πάντα ανακατεύοντας ρίχνουμε το ζεστό γάλα στα αυγά.
- Ξαναβάζουμε το µείγµα στην κατσαρόλα.
- Σε µέτρια φωτιά και πάντα ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε για λίγα λεπτά να πυκνώσει το υγρό.
- Εάν έχετε θερμόμετρο, στους 70οC είναι έτοιμο. Αλλιώς, όταν µένει ελαφριά στρώση κρέµας στην κουτάλα το µείγµα είναι έτοιμο. Προσοχή, δεν βράζουµε το µείγµα!
- Αποσύρουμε την αραιή κρέµα από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το µέλι και τις 2 κ.σ. ανθόνερο.
- Αφήνουμε το µείγµα να κρυώσει καλά.
- Τότε προσθέτουμε την χτυπημένη κρέµα και απαλά διπλώνουμε το µείγµα µε σπάτουλα.
- Αν έχουμε παγωτοµηχανή, χτυπάμε σε αυτήν το παγωτό, αλλιώς βάζουμε το µείγµα στην κατάψυξη και µόλις αρχίσει να κάνει σώμα, να πήζει ελαφρά, το χτυπάμε µε µίξερ να αφρατέψει.
- Ξαναπαγώνουµε.
- Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές την ίδια διαδικασία για πιο βελούδινη υφή, χωρίς κρυστάλλους.
- Σερβίρουµε µε φιστίκια Αιγίνης, ραντίζουμε µε λίγο ανθόνερο και πασπαλίζουμε µε λίγη άχνη.
Tips
- Υπολογίστε στο χρόνο παρασκευής τον επιπλέον χρόνο παγώματος.