Εκτέλεση
Χτυπάμε με μίξερ χειρός τους κρόκους µε τη ζάχαρη για 5΄-6΄ µέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα.
Λίγο λίγο και πάντα ανακατεύοντας ρίχνουμε το ζεστό γάλα στα αυγά.
Ξαναβάζουμε το µείγµα στην κατσαρόλα.
Σε µέτρια φωτιά και πάντα ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε για λίγα λεπτά να πυκνώσει το υγρό.
Εάν έχετε θερμόμετρο, στους 70οC είναι έτοιμο. Αλλιώς, όταν µένει ελαφριά στρώση κρέµας στην κουτάλα το µείγµα είναι έτοιμο. Προσοχή, δεν βράζουµε το µείγµα!
Αποσύρουμε την αραιή κρέµα από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το µέλι και τις 2 κ.σ. ανθόνερο.
Αφήνουμε το µείγµα να κρυώσει καλά.
Τότε προσθέτουμε την χτυπημένη κρέµα και απαλά διπλώνουμε το µείγµα µε σπάτουλα.
Αν έχουμε παγωτοµηχανή, χτυπάμε σε αυτήν το παγωτό, αλλιώς βάζουμε το µείγµα στην κατάψυξη και µόλις αρχίσει να κάνει σώμα, να πήζει ελαφρά, το χτυπάμε µε µίξερ να αφρατέψει.
Ξαναπαγώνουµε.
Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές την ίδια διαδικασία για πιο βελούδινη υφή, χωρίς κρυστάλλους.
Σερβίρουµε µε φιστίκια Αιγίνης, ραντίζουμε µε λίγο ανθόνερο και πασπαλίζουμε µε λίγη άχνη.