Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΑΚΕΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΑΚΕΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε πρώτα τις φακές σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό, να βράσουν, περίπου για 25΄, μέχρι να μισομαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε.
- Σε βαθύ τηγάνι, ή καλύτερα σε γουόκ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για τις σουπιές με σπανάκι και φακές και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα ψιλοκομμένα πράσα να μαραθούν για 5΄-6΄.
- Προσθέτουμε τις καθαρισμένες σουπιές και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8΄-10΄.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και τις μισοβρασμένες φακές.
- Ανακατεύουμε καλά και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε να βράσουν οι σουπιές για 4΄-5΄ σε δυνατή φωτιά.
- Τέλος, προσθέτουμε τις ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο για 20΄, μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι σουπιές.
- Προσθέτουμε το πλυμένο και στραγγισμένο σπανάκι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις για 6΄-8΄.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
- Στο τέλος, το φαγητό δεν έχει ζουμιά, μένει σχεδόν με το λάδι του.
Αν σας άρεσαν οι σουπιές με σπανάκι και φακές πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε και την παρακάτω συνταγή:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ