Ανοιξιάτικες σουπιές με φακές και σπανάκι

Υλικά

Για τις σουπιές με σπανάκι και φακές

  • 2 φλ. φακές
  • 800 γρ. καθαρισμένες σουπιές κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. σπανάκι (μικρόφυλλο)
  • 400 γρ. (1 συσκευασία) ντοματάκια πομοντόρια κομμένα σε καρέ
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε πρώτα τις φακές σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό, να βράσουν, περίπου για 25΄, μέχρι να μισομαλακώσουν.

Τις στραγγίζουμε.

Σε βαθύ τηγάνι, ή καλύτερα σε γουόκ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για τις σουπιές με σπανάκι και φακές και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα ψιλοκομμένα πράσα να μαραθούν για 5΄-6΄.

Προσθέτουμε τις καθαρισμένες σουπιές και τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8΄-10΄.

Ρίχνουμε το σκόρδο και τις μισοβρασμένες φακές.

Ανακατεύουμε καλά και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να βράσουν οι σουπιές για 4΄-5΄ σε δυνατή φωτιά.

Τέλος, προσθέτουμε τις ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό σκεπασμένο για 20΄, μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι σουπιές.

Προσθέτουμε το πλυμένο και στραγγισμένο σπανάκι, τις σταφίδες και το κουκουνάρι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις για 6΄-8΄.

Τέλος, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Στο τέλος, το φαγητό δεν έχει ζουμιά, μένει σχεδόν με το λάδι του.

Αν σας άρεσαν οι σουπιές με σπανάκι και φακές πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε και την παρακάτω συνταγή:

https://www.argiro.gr/recipe/anoixiatikes-soupies-me-fakes-kai-spanaki/