Αρνάκι φρικασέ με λαχανικά. Σπιτικό παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, που μυρίζει Πάσχα, σπίτι και μαμά!

Αρνάκι φρικασέ με λαχανικά. Σπιτικό παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, που μυρίζει Πάσχα, σπίτι και μαμά!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το αρνάκι φρικασέ

  • 1½ κ. αρνί σε μερίδες (σπάλα και χεράκι)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 10 αγκινάρες καθαρισμένες
  • 250 γρ. αρακάς
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1/2 ματσ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σιγοβράζουμε το αρνί έως ότου πιει όλα τα υγρά του.

    Πρέπει να είναι δεμένη η σάλτσα και να μην έχει πολλά ζουμιά.

    Για το αρνάκι φρικασέ

    Ξεκινάμε το αρνάκι φρικασέ, πλένοντας καλά το κρέας (μερίδες).

    Βάζουμε το αρνί σε μία κατσαρόλα.

    Το σκεπάζουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου πιει όλα τα υγρά του, περίπου για 25 λεπτά. 

    Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι για το αρνάκι φρικασέ.

    Τα αφήνουμε 5 λεπτά να μαραθούν καλά.

    Προσθέτουμε τις πατάτες, τις αγκινάρες, τον αρακά και τα καρότα.

    Συμπληρώνουμε λίγο νερό, ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά, και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά.

    Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι στο αρνάκι φρικασέ και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

    Κάνουμε αυγολέμονο και το αραιώνουμε με λίγο ζωμό από το φρικασέ.

    Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα από τα χερούλια.

    Πρέπει να είναι δεμένη η σάλτσα και να μην έχει πολλά ζουμιά.

    Αν το κρέας είναι βρασμένο και το φαγητό έχει πολύ ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά, βγάζουμε το καπάκι και βράζουμε δυνατά για 5-6 λεπτά να ρεντουίρει, να μειωθεί ο ζωμός, και μετά κάνουμε το αυγολέμονο.

    Συνοδέψτε το αρνάκι σας με την φανταστική απλή παραδοσιακή μαρουλοσαλάτα, που ταιριάζει τέλεια.

    Διαφήμιση

    Διάλεξε ένα γλυκό για κάθε περίσταση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×