Εκτέλεση
Ξεκινάμε, πλένοντας καλά το κρέας (μερίδες).
Βάζουμε το αρνί σε μία κατσαρόλα.
Το σκεπάζουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου πιει όλα τα υγρά του, περίπου για 25 λεπτά.
Τότε προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.
Τα αφήνουμε 5 λεπτά να μαραθούν καλά.
Προσθέτουμε τις πατάτες, τις αγκινάρες, τον αρακά και τα καρότα.
Συμπληρώνουμε λίγο νερό, ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά, και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά.
Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Κάνουμε αυγολέμονο και το αραιώνουμε με λίγο ζωμό από το φρικασέ.
Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα από τα χερούλια.
Πρέπει να είναι δεμένη η σάλτσα και να μην έχει πολλά ζουμιά.
Αν το κρέας είναι βρασμένο και το φαγητό έχει πολύ ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά, βγάζουμε το καπάκι και βράζουμε δυνατά για 5-6 λεπτά να ρεντουίρει, να μειωθεί ο ζωμός, και μετά κάνουμε το αυγολέμονο.
Συνοδέψτε το αρνάκι φρικασέ με την φανταστική απλή παραδοσιακή μαρουλοσαλάτα, που ταιριάζει τέλεια.
Διαβάστε και όλα τα μυστικά επιτυχίας για τέλεια μαγειρέματα στην κατσαρόλα.