Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΟΤΣΙ
Εξοπλισμός
Γάστρα
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΟΤΣΙ
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C στον αέρα.
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες.
- Στεγνώνουμε τα κότσια με απορροφητικό χαρτί, τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τα καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε δόσεις τα κότσια για 3-4 λεπτά, βγάζοντας όσα είναι έτοιμα σε μικρή γάστρα.
- Όταν τελειώσουμε με το κρέας, σοτάρουμε στο ίδιο σκεύος τα πράσα, τα κρεμμύδια, το θυμάρι, τη ρίγανη και το σκόρδο για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ζωμό.
- Βάζουμε τα μικρά καρότα ολόκληρα στη γάστρα γύρω από τα κότσια και περιχύνουμε με τα υλικά της κατσαρόλας.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και το μεταφέρουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
- Ψήνουμε το φαγητό στους 220°C, στον αέρα, για 30 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να μελώσουν τα κότσια και να ξεκολλάνε εύκολα από το κόκαλο.
- Σερβίρουμε τα κότσια με τα ψητά λαχανικά τους και τα συνοδεύουμε με πουρέ και μια πλούσια σάλατα εποχής.