Για το αρνί στο φούρνο
Πλένουμε πρώτα το κρέας να φύγουν τυχόν κοκαλάκια από το ταλιάρισμα (τρόπος κοπής κρέατος).
Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ, στύβουμε μισό λεμόνι και αλείφουμε καλά το κρέας για το αρνί με αγκινάρες.
Το περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο (από το συνολικό της συνταγής) και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε ταψί μαζί με όλα τα υγρά που έχουν μείνει στο μπολ.
Το ψήνουμε σε φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για περίπου 1 ώρα και 45΄, να ροδίσει και να μαλακώσει. Εάν αρχίσει να ροδίζει νωρίς, το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Για τις αγκινάρες
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ζεματάμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5΄.
Τις στραγγίζουμε.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τα μυρωδικά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει σαν αραιός χυλός.
Αφού ψηθεί το κρέας, τοποθετούμε ανάμεσα στις μερίδες αρνιού τις αγκινάρες και περιχύνουμε με το χυλό γιαουρτιού.
Ξαναψήνουμε το φαγητό για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσει το γιαούρτι και να κάνει κρούστα.