Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
ΑΡΝΙ
- Πλένουμε πρώτα το κρέας να φύγουν τυχόν κοκαλάκια από το ταλιάρισμα (τρόπος κοπής κρέατος).
- Το βάζουμε σε μεγάλο μπολ, στύβουμε μισό λεμόνι και αλείφουμε καλά το κρέας για το αρνί με αγκινάρες.
- Το περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο (από το συνολικό της συνταγής) και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε ταψί μαζί με όλα τα υγρά που έχουν μείνει στο μπολ.
- Το ψήνουμε σε φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για περίπου 1 ώρα και 45΄, να ροδίσει και να μαλακώσει. Εάν αρχίσει να ροδίζει νωρίς, το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ζεματάμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5΄.
- Τις στραγγίζουμε.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τα μυρωδικά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει σαν αραιός χυλός.
- Αφού ψηθεί το κρέας, τοποθετούμε ανάμεσα στις μερίδες αρνιού τις αγκινάρες και περιχύνουμε με το χυλό γιαουρτιού.
- Ξαναψήνουμε το φαγητό για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσει το γιαούρτι και να κάνει κρούστα.