Αρνί ρολό με αμπελόφυλλα στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Τι λέτε για αρνάκι τυλιγμένο με αμπελόφυλλα, γεμιστό με μυρωδικά και τυριά και ψημένο...

Αρνί ρολό με αμπελόφυλλα στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Τι λέτε για αρνάκι τυλιγμένο με αμπελόφυλλα, γεμιστό με μυρωδικά και τυριά και ψημένο στο φούρνο μέχρι να γίνει λουκούμι; Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες & 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το αρνί ρολό με αμπελόφυλλα

  • 2-2½ kg αρνίσιο μπούτι χωρίς το κόκαλο
  • 15 μεγάλα αμπελόφυλλα (ζεματισμένα)
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 ματσ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 3 σκελ. σκόρδο (πολτοποιημένο)
  • 1 κλων. φρέσκο δενδρολίβανο (ψιλοκομμένο)
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι (σε κομμάτια)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 μεγάλες λαδόκολλες
  • Σπάγκο ψησίματος
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Διατηρούμε το τυλιγμένο ρολό στο ψυγείο για 1 ημέρα.

    Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα πριν μπει στο φούρνο.

    Αρνί ρολό με αμπελόφυλλα

    Πρώτα ανοίγουμε με μαχαίρι σαν βιβλίο το μπούτι και το χτυπάμε με τον μπάτη ή με ένα άλλο βαρύ αντικείμενο να πλατύνει.

    Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο την μία πάνω στην άλλη.

    Απλώνουμε σε μία στρώση τα ζεματισμένα αμπελόφυλλα για το αρνί ρολό και ακουμπάμε πάνω το κρέας.

    Αλείφουμε με το λάδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια τα μυρωδικά, το σκόρδο και το τυρί.

    Το τυλίγουμε σε ρολό, διπλώνοντας συγχρόνως και τα αμπελόφυλλα μαζί με το κρέας.

    Λαδώνουμε καλά τα αμπελόφυλλα.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τυλίγουμε σε ρολό στη λαδόκολλα.

    Διατηρούμε το τυλιγμένο ρολό στο ψυγείο για 1 ημέρα.

    Πριν το ψήσουμε το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1 περίπου ώρα, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, για 2 ώρες και 30΄.

    Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

    Διαφήμιση

    Με ποιά σαλάτα θα συνοδέψεις αυτό το φαγητό;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται