Αρνί ρολό με αμπελόφυλλα

Υλικά

Για το αρνί ρολό με αμπελόφυλλα

  • 2-2½ kg αρνίσιο μπούτι χωρίς το κόκαλο
  • 15 μεγάλα αμπελόφυλλα (ζεματισμένα)
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 ματσ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 3 σκελ. σκόρδο (πολτοποιημένο)
  • 1 κλων. φρέσκο δενδρολίβανο (ψιλοκομμένο)
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι (σε κομμάτια)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 μεγάλες λαδόκολλες
  • Σπάγκο ψησίματος

Εκτέλεση

Πρώτα ανοίγουμε με μαχαίρι σαν βιβλίο το μπούτι και το χτυπάμε με τον μπάτη ή με ένα άλλο βαρύ αντικείμενο να πλατύνει.

Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο την μία πάνω στην άλλη.

Απλώνουμε σε μία στρώση τα ζεματισμένα αμπελόφυλλα για το αρνί ρολό και ακουμπάμε πάνω το κρέας.

Αλείφουμε με το λάδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια τα μυρωδικά, το σκόρδο και το τυρί.

Το τυλίγουμε σε ρολό, διπλώνοντας συγχρόνως και τα αμπελόφυλλα μαζί με το κρέας.

Λαδώνουμε καλά τα αμπελόφυλλα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τυλίγουμε σε ρολό στη λαδόκολλα.

Διατηρούμε το τυλιγμένο ρολό στο ψυγείο για 1 ημέρα.

Πριν το ψήσουμε το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1 περίπου ώρα, μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, για 2 ώρες και 30΄.

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης τα μυστικά μου για να μαγειρεύετε σωστά το κάθε κομμάτι του αρνιού.

https://www.argiro.gr/recipe/arni-rolo-ampelofylla/