Υλικά
Εξοπλισμός
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε ετοιμάζοντας πρώτα τη γέμιση. Έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκαλίσει το κρέας.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το τυρί, το μάραθο, τον άνηθο, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και το κρασί.
- Τρίβουμε πιπέρι και ανακατεύουμε τη γέμιση για τα αρνίσια μπουτάκια.
- Ανοίγουμε τα μπουτάκια στον πάγκο εργασίας και με πινέλο τα λαδώνουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο κρέας.
- Με κουτάλι μοιράζουμε κατά μήκος τη γέμιση στα δύο μπούτια.
- Τυλίγουμε σε ρολό όσο μπορούμε και ράβουμε για να μη βγαίνει η γέμιση.
- Λαδώνουμε τα μπούτια και απέξω και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Τα τυλίγουμε το καθένα ξεχωριστά σε δύο μεγάλες λαδόκολλες και τις δένουμε.
- Τοποθετούμε τα δέματα σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 2 ώρες και 15´, μέχρι να μελώσει το κρέας και να ψηθεί καλά.
- Έπειτα βγάζουμε τις λαδόκολλες, τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε σε πιατέλα.
- Περιχύνουμε με τα ζουμιά της λαδόκολλας.