Το πιο εύκολο και το πιο νόστιμο κότσι αρνιού στο φούρνο! Η νέα μου πρόταση για το πασχαλινό τραπέζι.

Το πιο εύκολο και το πιο νόστιμο κότσι αρνιού στο φούρνο! Η νέα μου πρόταση για το πασχαλινό τραπέζι.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες & 30 λεπτά
78

Για το αρνίσιο κότσι στη γάστρα

  • 1/4 φλ. κρασί
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 2 σκελ. σκόρδο ολόκληρες
  • 2-3 κλων. φρέσκο θυμάρι 4 αρνίσια κότσια
  • 6-8 πατάτες κομμένες στα 4
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρό πήλινο σκεύος ή σε σκεύος που να σφραγίζει καλά, δηλαδή μαντεμένια γάστρα ή μαντεμένια κατσαρόλα με βαρύ καπάκι.

    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρασί.

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά.

    Σκεπάζουμε με το καπάκι.

    Σφραγίζουμε με απλό το ζυμάρι, δηλαδή νερό και αλεύρι, το άνοιγμα.

    Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος στους 180ºC βαθμούς.

    Ψήνουμε στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα του φούρνου για 2 ώρες και 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνί.

    Σπάμε το ζυμάρι και το ανοίγουμε και το σερβίρουμε.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται