Αρνί μπούτι στη λαδόκολλα

Υλικά

Για το αρνί μπούτι στη λαδόκολλα

  • 1 μεγάλο περίπου 2 κιλά αρνίσιο μπούτι
  • 1 ματσ. μάραθο
  • 1 ματσ. άνηθο
  • 1 ματσ. φρέσκο δυόσμο
  • 3-4 σκελ. σκόρδο με τη φλούδα τους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι χοντρό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • 5-6 κομμάτι/ια κεφαλοτύρι κομμένα σαν σπιρτόκουτα
  • 4 μεγάλες λαδόκολλες

Για το αρνί στη λαδόκολλα

Στύβουμε πρώτα το λεμόνι στο μπούτι και το αλείφουμε καλά.

Απλώνουμε στη μία λαδόκολλα τα μυρωδικά, τα κλωνάρια ολόκληρα εδώ κι εκεί.

Σκορπάμε τα σκόρδα με τη φλούδα τους επάνω στα μυρωδικά.

Βάζουμε το τυρί σε μία στρώση.

Ακουμπάμε επάνω το μπούτι.

Το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αλείφουμε καλά τριγύρω με τα χέρια μας.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο μπούτι γύρω γύρω. Αν θέλουμε κάνουμε βαθιές χαρακιές στο πιο παχύ σημείο του κρέατος και μπήγουμε αλατοπίπερο για να το πιάσει μέχρι μέσα.

Για το ψήσιμο

Κλείνουμε τριγύρω τη λαδόκολλα σε πακέτο. Το τυλίγουμε και στις υπόλοιπες λαδόκολλες για να φυλακίσουμε όσο γίνεται το κρέας και τους χυμούς του.

Ακουμπάμε το πακέτο καλά κλεισμένο σε λαμαρίνα.

Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200°C στις αντιστάσεις, έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες, μέχρι να μελώσει καλά το κρέας και να ψηθεί μέχρι μέσα κρατώντας τα ζουμιά του.

Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί για 20΄ τυλιγμένο.

Στη συνέχεια ανοίγουμε τις λαδόκολλες και το μεταφέρουμε ολόκληρο σε ξύλο κοπής ή σε πιατέλα.

Το περιχύνουμε με ό,τι υγρά έχουν στάξει στη λαδόκολλα.

Μάθετε πώς να μαγειρεύετε το κάθε κομμάτι αρνιού με τον τρόπο που ενδείκνυνται.

https://www.argiro.gr/recipe/arnisio-mpouti-sti-ladokolla/