Αρνίσιο µπούτι στο ταψί

Υλικά

Για το αρνίσιο μπούτι στο ταψί

  • 2 kg αρνίσιο μπούτι κομμένο σε μερίδες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1250 γρ. γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 1½ φλ. ρύζι Καρολίνα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Πλένουμε πρώτα το κρέας.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρέας να βράσει σε μπόλικο νερό και ξαφρίζουμε όποτε είναι αναγκαίο.

Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μουλιάζουμε το ρύζι, να φουσκώσει σε μπόλικο νερό για 1 ώρα.

Το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε σε ψιλό σουρωτήρι.

Στύβουμε 1 λεμόνι πάνω στο ρύζι. 

Αφού βράσει το κρέας για το αρνί μπούτι με ρύζι και γιαούρτι παίρνουμε 4 φλ. ζωμό και βράζουμε το ρύζι για 10΄.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε το ρύζι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε το βρασμένο αρνί και περιχύνουμε με το γιαούρτι.

Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε το φαγητό στους 180οC για 35΄-40΄, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.

Συνοδέψτε αυτό το υπέροχο αρνίσιο μπούτι με τη δροσερή σαλάτα λάχανο καρότο με σως γιαουρτιού.

https://www.argiro.gr/recipe/arnisio-mpouti-sto-tapsi/