Ατζέμ πιλάφι με αρνί

Αρνί ατζέμ πιλάφι ή αλλιώς κατσικάκι ή αρνάκι με ρύζι στην κατσαρόλα! Παραδοσιακό, γευστικό και ακαταμάχητο

6

6 λεπτά

1 ώρα και 30 λεπτά

Ατζέμ πιλάφι με αρνί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΑΡΝΙ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΑΡΝΙ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΑΡΝΙ

  1. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας κομμένο.
  2. Αφού σοταριστεί και το αρνί, ρίχνουμε πιπέρι και 5 κούπες νερό και το αφήνουμε να βράσει.
  3. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι.
  4. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει, χωρίς να ανακατεύουμε πολύ για να μην κολλήσει το ρύζι.
  5. Καθώς βράζει το ρύζι, προσθέτουμε λίγο νερό, τόσο όσο να μπορεί να το απορροφήσει.
  6. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  7. Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Λέσβος, Κάθε γεύση μια ιστορία» του Επιμελητηρίου Λέσβου.
Απόρρητο