Για το ατζέμ πιλάφι με αρνί
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας κομμένο.
Αφού σοταριστεί και το αρνί, ρίχνουμε πιπέρι και 5 κούπες νερό και το αφήνουμε να βράσει.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει, χωρίς να ανακατεύουμε πολύ για να μην κολλήσει το ρύζι.
Καθώς βράζει το ρύζι, προσθέτουμε λίγο νερό, τόσο όσο να μπορεί να το απορροφήσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Λέσβος, Κάθε γεύση μια ιστορία» του Επιμελητηρίου Λέσβου.