Αρνί ατζέμ πιλάφι ή αλλιώς κατσικάκι ή αρνάκι με ρύζι στην κατσαρόλα! Παραδοσιακό, γευστικό και ακαταμάχητο

Αρνί ατζέμ πιλάφι ή αλλιώς κατσικάκι ή αρνάκι με ρύζι στην κατσαρόλα! Παραδοσιακό, γευστικό και ακαταμάχητο

  • προετοιμασία 6 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
33

Για το ατζέμ πιλάφι με αρνί

  • 2 kg κρέας αρνίσιο ή κατσικίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 φλ. ρύζι
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • Ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το ατζέμ πιλάφι με αρνί

    Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρέας κομμένο.

    Αφού σοταριστεί και το αρνί, ρίχνουμε πιπέρι και 5 κούπες νερό και το αφήνουμε να βράσει.

    Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι.

    Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει, χωρίς να ανακατεύουμε πολύ για να μην κολλήσει το ρύζι.

    Καθώς βράζει το ρύζι, προσθέτουμε λίγο νερό, τόσο όσο να μπορεί να το απορροφήσει.

    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

    Η συνταγή είναι από το βιβλίο «Λέσβος, Κάθε γεύση μια ιστορία» του Επιμελητηρίου Λέσβου.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Ευ Ζην
    Μυστικά για : Φαγητα με ρυζι και με ζυμαρικα
    Μυστικά για: Φαγητά με κρέας
    Μυστικά για: Αλμυρές συνταγές με γάλα
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται