Αυγά μάτια
Τα αυγά μάτια είναι ένα αγαπημένο φαγητό που τρώμε όλοι από παιδιά.
Πως φτιάχνω αυγά μάτια; Πάμε να δούμε πως θα τα πετύχουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία ροδίζουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, να γίνει τραγανό.
Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λίπος και να κρυώσει.
Κόβουμε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια στη μέση.
Τα ρίχνουμε στο λίπος του τηγανιού και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν και τα ντοματίνια να μελώσουν.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα βγάζουμε σε πιάτο.
Για το ψήσιμο
Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι.
Προσεκτικά σπάμε τα αυγά στο τηγάνι.
Σιγοτηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει μελάτος, για περίπου 5΄.
Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ξανά στα αυγά το τραγανό μπέικον, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια.
Πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε αμέσως τα αυγά πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί.
Συνοδεύουμε με ρόκα ή πράσινη σαλάτα.
Τα αυγά μάτια είναι από τις πιο αγαπημένες συνταγές που έχουμε μεγαλώσει από παιδιά. Απολαύστε τα με κάθε ευκαιρία. Είναι ιδανικά για πρωινό αλλά και για brunch! Και το “πως φτιάχνω αυγά μάτια” γίνεται παιχνίδι!
Αν τα αυγά είναι τα αγαπημένα σας, εκτός από τα αυγά μάτια με μπέικον και μανιτάρια, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή