Εκτέλεση
Για την κρεατόσουπα με ρύζι αυγολέμονο, πλένουμε πρώτα το κρέας και το βάζουμε σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε νερό να το σκεπάζει και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά. Πότε πότε το ξαφρίζουμε.
Όταν μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να βράσουν για 20΄, αν χρειάζεται νερό συμπληρώνουμε βραστό, προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπίπερο.
Αφήνουμε να σκάσει το ρύζι για 12΄-15΄. Τότε χτυπάμε αυγολέμονο και το αραιώνουμε με λίγο ζωμό από το φαγητό. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακινούμε από τα χερούλια.